Anledningar till ilska.

Idag har varit en jävligt dålig dag. Ingenting har gått som man velat, verkligen INGENTING.
Så här är några anledningar till att jag är förbannad/ledsen/sur.

När man torkar av grejer som stått på skåpen ovanför spisen och inte får bort dammet för det har torkat in i fettet, blir man rätt irriterad.

När IFK för en gångs skull kan spela en någorlunda kreativ fotboll, ska man göra skitmisstag på amatörnivå. Det ska alltid vara när det verkligen gäller.

Jag blir alltid irriterad när jag ser Bruno Santos på planen. Mer överskattad spelare får man leta efter.

Sist men absolut inte minst, blir man förbannad/ledsen (+ allt annat som hör därtill) när man hör att en av ens nära och kära råkat illa ut. Speciellt när det verkar som så att personen ifråga inte gjort något fel, utan bara försökt medla mellan två andra som flippat ur.
Det är bara att tacka för att det inte blev så allvarligt som det kunde ha blivit, att det inte behövde kosta honom livet iaf. I dagens samhälle vet man ju aldrig vad folk kan göra mot andra.


Kan väl bara hoppas att morgondagen blir något bättre.


Kl. 23.00

Nu hände nått dåligt igen. Kommer in på en hemsida och hittar en fototapet som har det motiv jag vill ha. Näst intill exakt det jag letat efter, det var rätt vinkel, rätt storlek, väldans bra pris. Nästan allt var perfekt, förutom att bilden är i färg och jag vill ha den i svartvit. JÄVLAR!


...........Rätt......................Fel...........

Enad Vänster raggar folk.

Hassan alltså, vilken trevlig gubb-man det är.
Datakunskap är segt, eftersom vi knappt gör nått. Det när det väl händer något så är det ännu segare, eftersom Hassan tar 105,9 år på sig att säga en mening.

Kom precis in en svarthårig pojke med palestinasjal, piercing osv. osv och sa att alla som är mot alliansen och hatar borgare skulle gå ner till Paviljongen för att vara  med på "Enad Vänster":s kort till skolkatalogen. Hassan verkade bli lite sur på honom, han är säkert moderat.
Jag tänkte först följa med, dels för att slippa datakunskapen, dels för att jag faktiskt inte gillar alliansen och deras påhipp. Plus att killen var rätt söt, det är alltid ett plus.
Jag vet dock inte varför jag sitter kvar här, det är lite dumt......

Ryska 1½ timme efter detta då, YEY!

Svettig engelskvikarie är inte trevligt.

Idag hade vi en vikarie på engelskan. Anders Nordberg, 69 år. Bara åldern säger väl allt. Han klargjorde direkt vad det är som gäller.


1. Hans namn ska uttalas på engelska.

2. Man får inte säga "Anders", utan man måste säga "sir" eller "Mr. Nordberg".
3. Man får inte under några som helst omständigheter gäspa så han ser. Gör man det så måste man säga "I'm sorry sir, it won't happen again."
4. Frågar han "Am I right?" ska man svara "Yes sir, you always are."

osv. osv. osv.

Mr. Nordberg berättade att han förr i tiden (då barnaga var tillåtet antar jag) brukade kasta tavelkritor på elever som gäspade. Det var tydligen väldigt bra eftersom deras munnar då var öppna, så att risken för kvävning var stor.   
Mr. Nordberg pratade också lite om sina morgonrutiner. Mr. Nordberg sa att han började varje morgon med en dusch. När Mr. Nordberg kommer ut ur duschen så brukar han låta sin hund slicka på honom, eftersom den verkade gilla det.
Som om det inte var nog äckligt, så svettas Mr. Nordberg. MYCKET. Jag har aldrig sett så stora lökar förut. Det var då väldigt roligt när Mr. Nordberg tvingade oss att ställa frågor till honom och Tobias sa "Brukar du använda deodorant?"
Mr. Nordberg förstod dock inte ironin i det hela, utan gjorde världens längsta utläggning om deodorant och parfymer.

GUD VILKEN ROLIG LEKTION.


I don't like mondays.

Måndag igen då. Känns ju extra trist när det är precis gråmulet och fuktigt ute. Det är verkligen inte bra för håret, ska ni veta.

På svenskan kom en homosexuell man på besök för att prata om.....ja, såna som är homo, bi eller transor. Rätt intressant faktiskt, skämta kunde han också. Det är ju alltid ett plus.

I Gbg köpte jag en klippbok, eller vad man ska säga, om John Lennon. Har hunnit läsa igenom drygt halva och jag är mycket nöjd med mitt inköp.

Our late editor is dead, he died of death, which killed him.
Lennon alltså, vilken humorist.


Gbg + kusin + Håkan = Very nice helg.

Som sagt. Var ju i Gbg över helgen med syster-yster. Det visade sig att helgen blev bättre än väntat. Över alla förväntningar, så att säga.
Jag vet inte riktigt var jag ska börja, allt kändes så perfekt, men jag kan ju börja med kusinen. Sebastian, alltså. Honom hade man ju inte träffat på ett tag, så det var ju extremt kul att få lite quality-time med honom.
Trevlig lägenhet har han nu också (även fast det inte riktigt är hans), med en mysig liten balkong. På den, balkongen alltså, spenderade vi mycket tid. Långa härliga frukostar, härliga middagar med folköl (ja, jag är trots allt bara 16) i eftermiddagssolen. Det var trevligt så där i septembervärmen. Sjukt varmt för att vara höst, helt otroligt.
Jag bör också tillägga att det var ruggigt bra utsikt också. Det gör ju hela saken ännu bättre.

Sen Håkan. I Gbg. På hemmaplan. På Liseberg. 18 000 sjungande fans. Jag behöver inte säga mer om den saken.

Sen...ja, jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Det känns så härligt varje gång man är i Gbg. Det känns nästan som man hör hemma där på nått sätt, hur konstigt det än låter. Man blir lika ledsen varje gång man måste åka därifrån och man blir, om möjligt, ännu mer ledsen när man når sin slutstation. Sin egna hemstad, där man blivit dömd att spendera iaf de 19 första åren av sitt liv. Trista, gamla, gråa Norrköping, usch. 
Direkt när jag tagit studenten så sticker jag till Gbg och då ska jag ta mig fan stanna där också.

Eftersom detta inlägg handlar om Gbg, så ska jag göra reklam för ett band som kommer därifrån. Dom heter Roenik. Dom är väldans bra. Dom kan man lyssna på på
http://myspace.com/roenik .
Det tycker jag att ni ska göra.

Dagens låt: Roenik - Leave that something
(se där, där kom "Dagens låt" igen)

P.s HEJ STEFAN!




Sveriges framsida.

Jag är i princip färdigpackad och redo för avfärd mot Gbg. Det enda problemet är att vi inte får tag på Sebastian, eftersom hand mobil är lite knas. Man får väl hoppas att han använder sitt förnuft och står på stationen 20.30 som jag sa åt honom att göra. Annars kan det bli ett spännande litet äventyr.




The Strokes och Håkan, it is.

Det är skönt när ens lärare är i Prag, för då får man sluta 14.20 istället för 16.00. Nice.

Idag hittade jag en massa filmer från Strokes spelning på Hultsfred. Jag blev ungefär så glad man kan tänka sig att jag skulle bli, fast värre.
Det är ju helt underbart!

Imorrn bär det av till Gbg. Finally! Håkan på fredag, oh yes.

Jobb, javisst!

Jaha, då var det klart. Då har man skaffat sig ett jobb då. Det känns ju bra. Väldigt bra.
Superbra villkor, inga krav, det är helt upp till mig hur mycket/lite jag vill jobba. Tjänar rätt hyfsat faktiskt. Iofs får jag ju bara pengar om det blir publicerat, men det kommer det ju bli. Eftersom jag är så bra.

Och om valresultaten har jag bara en sak att säga; SUCK ALLTSÅ.

Det här är i alla fall bättre en sådan där hårdrock och symfoniorkestrar.
Morfar hade en rätt positiv inställning till SMK.


Valdagen, ja.

Det var så här, att jag gick in i köket för att samtala med min mor förut. När jag kommer in ser jag henne stå och klappa sin tjocka gravid-mage framför spisen. Hon håller på att laga STEK på en SÖNDAG som bara råkar vara VALDAGEN.

Jag fick helt plötsligt upp en massa bilder i huvudet. Volvo, radhus, hund och allt annat som hör till ett riktigt Svensson-liv.

Jag fick panik med andra ord.


Som sagt, valdag idag. Känns lite nervöst faktiskt. Vill ju ICKE att de där ska vinna. Icke, icke, icke. Tyvärr tror jag att det blir så, om jag ska vara ärlig.

Jag tror de flesta vet vilka jag pratar om. Usch.

Känns rätt nice att jag har börjat få en egen uppfattning som håller och som jag kan stå för. Skulle nog behöva ske nått drastiskt för att jag ska kunna ändra mig.

"All kärlek är bra kärlek."



Myskväll i sängen.

Egentligen skulle jag ha följt med till Gabbi/Sören ikväll. Fast mitt "party"humör sjönk från 10 (på en skala mellan 1-10) till en 1:a på mindre än fem minuter. Så därför blir det nog en kväll i sängen med tv/film, mysbyxor och kanskekanskekanske lite popcorn.
Eller, det blir popcorn, jag ska ju faktiskt träna imorrn (plus att det är popcorn med 50% mindre fett), så det kan jag nog unna mig.

Handboll = bruten fot.

Igår var vi (vi = jag, syrran, Sanna och Arvid) i Mässhallen. Vad gör man då i Mässhallen på en torsdagkväll? Jo, man kollar när "Lite annat folk":s lag spelar handboll. Det var mycket trevligt. Tyvärr fick inte "Lite annat folk" spela just den här matchen, men att huvud taget vara uttagen i A-laget i en så hög division är ju väldigt bra. Faktiskt.

Matchen hade varit något mysigare om inte den där stora killen i "Lite annat folk":s lag brutit foten så där olyckligt. Benet stack nästan ut ur huden så där läskigt. Man led med honom. Verkligen.
Efter matchen stack vi hem till Arvid för att komma igång lite innan han, syrran och "Lite annat folk" skulle ut på krogen och se David and the citizens.
Eller, det var tänkt så i alla fall. Syrran fick nämligen migränanfall och vi var tvungna att åka hem efter bara en halvtimme, ungefär. Kändes bra att hon mådde dåligt av naturliga orsaker den här gången och inget annat. Hon har ju en tendens till att bli dålig hos Arvid, han har säkert lagt en förbannelse över sin lägenhet.

Imorrn ska vi till Sörping och fira barn/gosse/kille/ungdom som fyller år. Nice.


Sagan om när Simone blev skribent.

Det var en vanlig dag. Simone satt vid köksbordet och pluggade ryska när hennes mobiltelefon ringde. Det var en kvinna, vars röst var väldigt bekant, som sa sig vara från NT. Simone kände en stunds förvirring och kvinnan fortsatte med att presentera sig som "Lotta". SImone kände sig ännu mer förvirrad, men snart skulle hon förstå allting.
Kvinnan som ringde var Lotta från Popcorn-redaktionen på NT där Simone hade sin PRAO för nästan ett år sen. Simone hade lämnat sina personuppgifter där och nu ringde Lotta för att erbjuda Simone ett "jobb" på Popcorn.
Simone sa givetvis "ja" så på måndag ska hon på möte för att "prata igenom allting".

Gud vad roligt livet kan vara ibland!


Ett litet farväl, by now iaf.

Blanka Karlsson med "K" gav oss i läxa att lära oss 33 RYSKA-glosor tills idag. Det var mindre snällt, men det gick ju bra. Mest för att jag är så himla bra.
Jag har också tänkt att låta "Dagens låt" vila lite. Idag blir sista gången på ett litet tag. Jag vet inte hur länge det kommer vara borta. Det kan handla om dagar, veckor eller månader.
Så vi säger adjökenfröken för det ett tag.
Istället har jag tänkt att försöka få in lite annat roligt, som tex:

Felicia kollar på en bild på Fredrik Reinfeldt: Gud, så mycket han måste ha gått ner i vikt, han är ju jättesmal.
Simone: Ja, inget välfläsk där inte.

Det roligaste i det här är att jag skrattade extremt mycket åt min egna ordvits. Dåligt av mig.

Dagens låt (den sista på ett tag): Mando Diao - Long before Rock'n'Roll


På stan en vända.

Imorse ringde min syster medans jag fortfarande låg i sängen. Hon ville att jag skulle följa med till stan en sväng. Jag agerade impulsivt och sa direkt "NEJ USCH VAD TRÅÅÅÅKIGT". Sen när jag hade varit på mitt dagliga morgon-toa-besök (som jag tror att alla har) kom jag på hur tråkigt det skulle bli att sitta inne hela dagen. Ännu mer tråkigt än att gå runt på stan när man inte har några pengar. Så jag ringde upp syster och så tog vi CYKLARNA (ja, syster ville faktiskt åka buss) till stan.
När vi gick förbi leksaksbutiken där Stenis jobbar såg vi honom stå i kassan, så vi gick in och stirrade på honom tills han upptäckte oss. Det var roligt, för han fick ta betalt av sin kollega som skulle handla grejer. Det såg hemskt kul ut.
Vi gick dock väldigt snart, eftersom han verkade vara ganska upptagen av föräldrar vars bortskämda barn ville ha en massa saker.
USCH.

Ikväll blir det tydligen Världens med folket. Mysigt ska det bli, även om det inte är mitt favoritställe.

Fick också reda på att Albert från Strokes släpper en egen skiva. Lyckades hitta tre låtar and it was goood. Väldigt bra faktiskt. Fick till och med medhåll av "Lite annat folk", så då måste det ju vara bra.

Dagens låt: Albert Hammond Jr - Scared

Mer politik och sånt där.

Idag fick vi göra "Vilket-parti-har-liknande-åsikter-som-du-test" på samhällskunskapen. Tre stycken närmare bestämt så vi skulle kunna jämföra resultaten. För mig var det dock inte så mycket att jämföra, fick ju i princip samma siffror på alla. Det sista var jag dock mest nöjd med:
Vänsterpartiet 100%
Miljöpartiet 98%
Moderaterna 0%
Det kändes bra faktiskt.
Nu när jag och Elin börjar bli lite mer inriktade så ska vi gå på ett grönt möte på måndag. Alexander Chamberland ska prata om studentpolitik, klimatförändringar och lite smått och gott. Kan vara bra att höra för att så småningom få en slutgiltig uppfattning.
Vi är ju trots allt små än och hinner ändra oss många gånger.

Dagens låt: The Libertines - Up the bracket

Politik och sånt.

Idag har vi varit politiska i skolan. Det var rätt intressant, faktiskt. Många tyckte fel enligt mig, speciellt en viss liten filur. Fast det är ju bara min åsikt och den väger ju rätt tungt.
Idag har jag träffat Jeanette också, vilket var en trevlig historia. Saknar henne lite faktiskt, det var skönt att ha någon utomstående att prata med om allt det en tonåring får gå igenom. En vuxen som lyssnar och respekterar allt man säger. Då menar jag verkligen LYSSNAR till skillnad från att höra.
Jag har bestämt mig för att lära mig de ryska bokstäverna på allvar, jag har varit alltför slapp med det där. Nu kommer Elin säkerligen skälla på mig, but I don't care!

Tjingeling!

Dagens låt: The Libertines - Campaign of hate


Träningsvärk.

Idag har jag träningsvärk i armar och bröst. Som fan. Det känns bra faktiskt. Det känns också som att jag börjar komma in i det där med träningen nu. Som att man längtar efter att få...ja, träna. Det är bra, att det är roligt att träna alltså.

Idag har det varit en jobbig dag, av många anledningar. Främst på grund av det där. Usch. Skulle kunna göra vad som helst för att bli av med det.


» Jennifer säger:
Simone, ska vi gå och ha cybersex i vår andra konversation istället?

Simone säger:
Nej tack

Simone säger:

Jag åt precis glass


Dagens låt: Deltahead - Don't move to Finland

Sur blev jag.

Kom till skolan imorse dårå. på rätt bra humör och så där. Forfarande sprallig efter Håkan i lördags.

Sätter mig i salen där vi ska ha svenska.

"Det var några som var på Håkan i lördags va? Vad tyckte ni?"

Shit, tänkte jag. Fan, det hade jag glömt. Min lärare gjorde det tydligt i fredags att hon skulle få träffa Håkan och bandet efter spelningen, eftersom hennes man var med och arrangerade hela grejen.

Sen bröt det ut totalt.

"Jag satt bredvid honom och vi pratade under hela middagen, bla, bla, bla. Han var precis så där jättegullig och trevlig som man kan tänka sig, bla, bla, bla. Jag rekommenderade kycklingwoken, bla, bla, bla."
Hon som inte ens var något fan, orättvist är vad det är.
Som att jag skulle gå fram till "Lite annat folk" och säga "Hej, hej, jag har legat med Pete."

Och nä, jag är inte bitter. Verkligen inte. Hrm..... 

Förstod också att han verkligen kommer göra ett lååååångt uppehåll efter Gbg-spelningen. Ett par år har han sagt själv och det kan ju vara fler än två. Undrar hur det kommer gå med Håkan-abstinensen efter avslutningen 22/9.
Gosh.

Dagens låt: Håkan Hellström - Här kommer lyckan för hundar som oss



Operation: Övertala syster-yster.

Igår såg man ju se Håkan. Igen. Mh. För sjätte gången.
Det var lika underbart som vanligt. Självklart.
Oh, yes.

Nej men, allvarligt så verkar det ju som att man aldrig kan tröttna på att se den där göteborgaren live. Eller tröttna på att "bara" lyssna på hans musik heller för den delen.

Så blir det till att övertala syrran att åka till Gbg och se honom på Liseberg den 22:e.
För det vill jag, verkligen.

"Det är som om någon ställt fram en hink med gammal filmjölk och sen kissat i den."
Simone om lukten inne i Flygeln.
--------------------------------
Kl. 19.45
Öhh... Jag vet inte riktigt om det är jag som är bra på att  få min vilja igenom....eller om min syster också gärna ville..... men nu ska vi tydligen åka till Gbg. Se Håkan på Liseberg. Träffa Sebastian. Njuta av Göteborg för första gången på 1½ år.
FY SJUTTON SÅ HÄRLIGT!

Dagens låt: Håkan Hellström - Magiskt men tragiskt

Herr H. (x6)

Ikväll ska man ju se Håkan. Igen. Mh. För sjätte gången.
Det lär bli lika underbart som vanligt. Självklart.
Oh, yes.

Dagens låt: Håkan Hellström - Klubbland