Ja, jag vet inte riktigt.....

Just nu vet jag inte riktigt. Det känns bara jobbigt antar jag. Väldigt jobbigt faktiskt.

Dagens låt: Death cab for cutie - What Sarah said


Orientering är inte min grej.

Som sagt, idag orienterade vi. Jag tror både Daisy och Linda kommer sänka mitt betyg. Det började med att vi fick en karta över stan och skulle peka ut var vi var (de Geer, skolan alltså). Bara det tog väl 10 minuter. Bra start.
Sen i skogen blev det värre. Då vi hittat kontroll 4 av 10 tog vi fel stig och hamnade på något ställe jag inte ens visste fanns. Huxflux så var vi vid psyk-avdelningen på sjukhuset. Sen att vi mötte några ungar i skogen som kastade kottar på oss och skrek "Jävla blondiner!" gjorde ju inte mig på bättre humör.
Det här har varit en dålig dag!


Dagens låt: Kent - Flen/Paris

Och ja, "Lite annat folk" stod där, nog bra för att jävlas. "Lite annat folk" flinade. Men vadå, man tycker ju inte illa om "Lite annat folk"  för det.


Lite hatisk, men gullig.

Nu när jag trodde att allt skoljobb var slut fick jag två nya saker att göra. Typiskt lärare, de skall alltid hålla på så för att jävlas.

Idag blev so-lektionen mindre tråkig än vanligt. Jag trodde inte det var möjligt. Elin hade skrivit "JAG HATAR DAISY" (våran so-lärare alltså, ingen annan, ÅH DAISY) i sin skrivbok. Det kan tyckas vara smart och korrekt, om det inte vore för att hon lämnade in den för rättning och därav fått ett fint litet svar. Kort och gott hade Daisy skrivit "Varför?". Men lilla du, tänk efter 3 minuter så kommer du nog på det ska du se.
Sen lyckades nog jag också göra henne lite...hm, sur?

Simone:
Men Diasy, vad gör det för skillnad för barnen i U-länderna att just jag bor här? (Jag var givetvis väldigt sarkastisk eftersom hon brukar ställa sådana frågor som man inte kan svara på)
Daisy: Ja, det gör en jävla* skillnad ska du veta. (Sen gick hon därifrån)

Ja, hon är för gullig. Men snart är det slut på det serru.

Imorrn ska vi orientera. Först ska vi träffas utanför De Geer (skolan alltså) för att sedan få en karta över stan. Jag har kommit fram till att det vore grymt pinsamt att träffa "Lite annat folk" och de där då. Inte vet jag varför, eller det gör jag, tänker bara inte skriva det här. Iofs så kanske "Lite annat folk" läser det här nu och kommer jävlas. Inte vet jag varför men "Lite annat folk" kan ju vara så ibland! 

Dagens låt: Strip Squad - Down and out and away

* Jag förstår inte varför människan svär. När vi är så här unga (små) suger våra hjärnor upp information som svampar. Vi lär efter de äldre. Allt de gör och säger kommer vi ta efter. Det är så vi känner oss stora. Så om människan fortsätter så där så kommer ju hela skolan säger "jävla". Det vore ju för hemskt!


Smonie hates Sundays.

Idag har jag pluggat, städat och varit på IFK. Låter det kul? Nej, rätt, det var det inte.

Dagens låt: Johnossi - Summerbreeze

Världens bästa morfar.

Idag var vi ute hos min morfar. Han är verkligen världens bästa morfar, ni skulle bara veta. Vi hjälpte honom att plocka ordning i trädgården. När man plockar ordning i en trädgård sopar man löv, bär pinnar, klipper gräset osv. Det här kanske inte låter så roligt, men har man världens bästa morfar blir det det. Tro mig.
För att förstå lite hur rolig/trög/vulgär min morfar är så kommer här lita skojiga saker min morfar sa idag. Jag vill dock varna om att jag själv har extrem dålig humor och tycker det här är skitkul, och till de känsliga, vissa saker kan uppfattas som lite vulgärt.

Syster: (...)men alla de är så jävla skabbiga.
Morfar: Jag hade en kompis en gång. Han fick skabb, men berättade det inte för någon.

Henrik: Skulle du bli mycket ledsen om jag sa att jag vill klippa din gräsmatta?
Morfar: Hihi, jag gillar hans underbett. (han syftade på sin hund)

Simone: Det luktar fisk. (mamma grillade fisk)
Morfar: Fisk luktar det när tjejer tar av sig trosorna.

Dagens låt: Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt

Nästan patetiskt...men oj så roligt!

Igår hade jag riktigt roligt. Faktiskt. Vi var hemma hos Arvid. Vi är alltså jag, syster-yster, Ante och Sanna, för er som inte redan visste det. Alla förutom jag (jag är ju för liten) skulle på Radio Dept. på Guskelov.

Eller det var ju så det var sagt, för det var ju bara två som kom iväg. De andra två (jag vill inte hänga ut någon...men det var Arvid och syster-yster) blev lite för lulliga för sitt eget bästa. Den ena slocknade i sängen och sov sött som ett barn, medans den andra däckade i soffan och låg och spydde ner i en hink. Gulligt.

Så jag satt där, i en fåtölj, och ja....vad gör man i en stund som denna? Jo, man lyssnar på musik, dricker vatten och hjälper den som spyr. Till slut kvicknade syster-yster till och ville gå hem. Så vi gick hem.
Kl. 01.30 kom vi iväg den här gången (sist syrran blev dålig hos just Arvid kom vi väl iväg runt 23), vilket är ett nytt rekord.

Det börjar ju nästan bli lite patetiskt det här. Varför är det alltid jag och syrran som går sist?

Dagens låt: The Cure - Pictures of you

Förkyld och kladdkakebakning.

Jag är sjuk. Igen. Förkyld. Igen. Om man nu kan säga "igen", tror egentligen att det är den förra förkylningen som hållt i sig.

Härom dagen läste jag en intervju med Julian på rockparty.se. Han pratade om Hultsfredsspelningen. Först då, härom dagen alltså, fattade jag på riktigt att jag kommer se de i sommar. Känslorna sjönk in på ett sätt de inte gjort förut. Jag blev lycklig. Jättelycklig blev jag.

Tillbaka till det här med att vara sjuk. Helt plötsligt känns inte latdagar hemma så roligt längre. Tv:n blir skittrist med alla gamla, tråkiga repriser som man sett 3042390504 gånger förut. Man längtar nästan tillbaka till skolan. Nej, usch. Nu vill jag gnaga av mig armen.

Idag fyller Sanna år. 18 fyller hon. Hon ska få en kladdkaka av mig. "Sanna to Roskilde" ska det stå på den, för det har jag lovat.

Så nu skall den omtalade kladdkakan bakas, så lilla Sanna inte blir besviken.

Over and out.

Dagens låt: Shout out louds - Wish I was dead

Tomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtomtom

Utmattning.

Trött, trött, trött. Jag känner mig lite utmattad idag. Precis som de flesta dagar den senaste tiden. Varför kan jag inte sluta tänka och bara sova istället?

Dagens låt: Marit Bergman - Keanu eyes

Vett och etikett.

Enligt vett och etikett regler får man inte äta apelsin utan fruktkniv. Ska man äta vindruvor ska man fint knipsa av de med en sax eller nått liknande.
Parfymer ska man helst prova en stund i förväg. Sen skall man ta minst en timmes betänketid innan fattat beslut. Svett är ingen bra doft att blanda parfym med. På kvällen ska man lukta citrus och på kvällen vanilj.


Det där fick vi lära oss i skolan igår inför nians middag. Suck alltså, sådant slöseri med tid.


Elin var lite rolig dock. Skulle läsa "Att äta frukt snyggt är en konst", men hon läste "Att äta frukt är en snygg konst". Hon är alltför gullig alltså!

Dagens låt: The Sounds - Seven days  a week

Hoppas jag inte gjorde bort mig där.

Löjligt är vad det är.

Det ska bli trevligt imorrn kväll. Länge sen det bara var vi tre, på just det stället. Visst jag uppskattar verkligen stora sällskap, men ibland är det skönt att bara vara just tre stycken....
Fick MVG på muntliga nationella i engelska igår. Känner mig lite duktigt faktiskt. Tycker dock det var orättvist att inte Fialottan-Bus fick det också. Det var lite...konstigt faktiskt. Tyvärr så är det inte jag som bestämmer.
Måste söka jobbet på nt också....Suck, vet inte riktigt vad jag ska skriva i det där mejlet. Känns så löjligt vad man än skriver. Som här ungefär,  fast annorlunda.

Dagens låt: Death cab for cutie - Bend to squares

Sagt i syslöjdsalen.

- Kerstin, jag har gjort fel.
 
Simone är inte så bra på att sticka.
- Felix, jag är chockad!
  Kerstin gillar inte att Felix drar nazistiska skämt.
- Men Kerstin, jag har ett annat skämt!
  Felix försöker stilla Kerstins chock.
- Kerstin, jag har gjort fel.
  Simone är inte så bra på att sticka.
- Felix, du ska nog vara tyst nu.
  Felix förstår inte att ett nytt skämt inte kommer göra Kerstin mindre arg.
- Är inte Kerstins man jude?
  Melinda tycker att hela Nazist-skämt-situationen blev mycket allvarlig.
- Kerstin, jag har gjort fel.
  Nämnde jag att Simone inte är så bra på att sticka?
- Kerstin, ska jag korsfästa?
  Sara blandar ihop de olika sätten att fästa på. (Hon menade backfästa)
- Oj, oj, oj, så fel det har blivit här. Du får nog göra en nalle istället.
 
Kerstin ger upp när det gäller Simones stickning.

Dagens låt: Jakob Hellman - Vara vänner

Konstig helg, egentligen.

Om man ser tillbaka på den här helgen så...ja, jag vet inte riktigt om det på det stora hela har varit roligt eller tråkigt. Visst fredagen var väl trevlig, men iaf. Jag hoppas nästa helg blir roligare, så här kan man ju inte ha det!

Dagens låt: Timo Räisänen - Carry me home


Party med ett hål i.

Igår var det kul, kanske inte riktigt så kul som man hade tänkt sig, men ändå så pass kul att man inte kan vara missnöjd. Tror dock att de som inte drack tyckte det var mindre kul. Men jag hade det iaf, och det är det som är meningen för min del!
Var dock något som fattades. Kändes som om det blivit superdupermycket bättre om det blivit så istället. Det kändes som att det var ett hål som inte kunde fyllas pga. det. Jaja, man kan ju inte få allt alla gånger.


Måste vara lite elak och säga att jag är lite fnissig över att det blev syrran som ramlade av studsmattan. Är inte direkt förvånad, hon har ju en tendens att "oja" lite. Men det är ju en del av hennes charm!

Så "Stina-fyllan" har nu blivit "Stina-fallet".

Dagens låt: U2 - Where the streets have no name


Part-a.

Imorrn är det Part-a at Elin's, finally! Eller alltså, det är ju inte officiellt. Men iaf.....
Är mycket förväntansfull faktiskt. Hoppas att folket kommer, eftersom folket är så trevliga. Och trevligt är ju alltid trevligt, eller?
Kanske blir premiär för "Familjen Get" utanför skolans väggar också. Det skulle vara tufft och lite nytt så där. Men det krävs nog en del för att vi tre ska sjunga inför alla, men man vet ju aldrig.

Förstår dock inte varför x ska vara så upprörd. Det är väl inte mitt fel. Suck alltså.

Dagens låt: Johnossi - Family Values

Smärta!

Smärta. En sådan intensiv smärta så jag tror jag svimmar. Vill inte ha det så här.
Vad gör man med smärta som inte går över med hjälp av tabletter?

Dagens låt: Elliott Smith - Between the bars

Grubblerier alltså.

Nej, jag vet inte om det ens är ett ord. Just nu struntar jag i det, eftersom det är precis så. Jag måste sluta grubbla. Det är inte alls bra.

Och nej, jag visste inte vilken låt det var, men nu vet jag det och den är faktiskt så fin ni sa att den var. Så nu spelas den på repeat resten av dagen.

Och nej ännu en gång, jag vet inte varför jag skriver detta inlägg, har ju ändå inget vettigt att säga.

Dagens låt: Lou Reed - Perfect day

P.s Då "Lite annat folk" ser daggmaskar skriker han som en tjej. Plus att daggmaskar älskar mild & söt östgöta senap. De rullar sig i det och leker. Jag tycker det är gulligt. Det gör dock inte "Lite annat folk", han skriker ännu högre.

Upprörd, eller inte?

Suck på mig alltså. Vet inte ens om jag borde bli upprörd eller inte. Egentligen borde jag det, men det kanske bara var bra. Vad vet jag. Jag är så förvirrad just nu.

Dagens låt: The Strokes - What ever happened

Engelskaträning och lika som bär.

Trots att syrran var lite smånervös så gick det ju rätt hyggligt. Kul att få träna lite engelska och sånt där.
Blev dock lite chockad när syrran och Martin kom mot mig och Fia. Vi trodde båda två att det var Lasses hon kom gåendes med, tills de var ca. 5 meter ifrån och vi upptäckte att det inte var han. Så lika man får vara alltså. Inte konstigt att alla trodde att det var Lasses bror (som också heter Martin, slump?).
Kvällen har varit mycket trevlig. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, det är alltid trevligt med dem.
Men bara så du vet så skall du få igen för att du hällde vin på mig. Min hämnd skall drabba dig snarast!

Har börjar få samma syndrom som syrran lite. Har börjat sönderanalysera allting och så där. Vänder mycket till min nackdel. Det är ju inte alls bra. Jag måste nog prata lite med henne om det......
Jag vet ärligt talat varken ut eller in! Ska jag? Eller ska jag inte?



Dagens låt: Anna Ternheim - My Secret

No-förhör? Shit!

Då var man hemma igen då. Resan var väl...trevlig. Hade dock var roligare om syster-yster följt med, mycket roligare. Men man får se det från den ljusa sidan, jag fick ju se Helsingfors iaf. Om det nu är så jävla spännande.
Nu i efterhand hade jag nog hellre varit hemma och sett Tiger Lou i fredags. Jobbigt när de pratar om hur bra det var osv. osv. Dumma er!
Igår kväll påminde Elin mig om att det är No-förhör imorgon. Det kommer gå skitbra, med tanke på att jag inte har böckerna hemma. Får kanske ta mig en sovmorgon så jag missar No:n? Eller så går jag dit och låtsas att jag kan allting. Det låter bra, så gör jag.

Dagens låt: Kent - Elvis